0%
bildelar
Smörjteknik för fordonsdelar
När vi talar om fordonssmörjning, vi alla trodde bilen användes fett, såsom motorolja, fordons växellådsolja, transmissionsolja, fett och annan chassi. Faktum är att dessa tidiga bil fett endast under de viktigaste komponenterna som behövs för att fettsmörjning av delar som behövs men få. Med bilindustrin, delar på bilen mer och mer, och nu en bil, finns det cirka 40 000 delar, där 40 000 delar, delarna behöver smörjning också mer för mer, så bildelar smörjprodukter ökar också.

Sedan 1970-talet, är en bil tekniskt den mest uppenbara förändringen är att ett stort antal aktiverade smorda komponenter, fanns det många delar som behöver smörjning, som kontrollerar de flesta delar behöver smörjning, såsom motoreffekt styrkomponenter, löpverk säkerhetsstyrningen organ automatisk växellåda styrelementet, varvid styrelementet av fordonskroppen bilagor, är dessa delar koncentrerad på kroppselementet, motorn, luftkonditioneringsapparater, stötdämpare, trim, sits och andra komponenter. Moderna bilar ökade användningen av smorda delar, har blivit en trend. Smörjmedel minskar friktionen och minskar slitage och ljud. Såsom det används i plast kugghjul eller reglagen smörjmedel, kan brus reduceras, mer anbringas på dörrpanelen av plast kräver smörjning, innefattande en styrskena, reglaget och rullen, fönster regulator, yttre spegel och mikromotor och liknande; en torrfilmsmörjmedel före montering av dörren trim till dörrpanelen kan elimineras hårda brus som alstras när fordonet är i rörelse, kan det effektivt minska brus på en monteringslinje med användning av flockade plasttejpen, förbättra monteringseffektiviteten.

Behovet av att smörja bildelar i bilens ström skiljer sig från konstitutionen, och när bilen där de olika arbetsmiljö, så att varje komponent som kräver smörjning krav på smörj produkter varierar kraftigt. Till exempel: reservdelar och transmissionsdelar och andra krav på de motorsmörjprodukter har en större skillnad.

Fordonsdelar - Allmänna krav på smörjmedel
Friktionskoefficient är lägre, främst på grund av det elektriska fordonet från motorn, för att därigenom förbättra effektiviteten i motorn är huvudströmmen av bilar. Behovet av smörjning av bildelar, bör den första av smörj produkter har en låg friktionskoefficient, vilket minskar friktionsmotståndet hos de arbetande delarna, för att ge full spela till effektiviteten hos motorn.

Anpassa sig till ett brett spektrum av temperatur, är också olika typer av bilar med ett brett geografiskt, starkt präglat av regional klimat, särskilt i delar av motorrummet föremål för värmestrålning hos motorn när motorn är igång, och därför kommer att vara föremål för många delar effekten av temperatur på temperaturkraven för smörj produkter är relativt hög.

Längre livslängd, finns en hel del bildelar när de används med liten hänsyn till den vanliga underhålls, vanligtvis vid användning bytas ut före slutet av livet, så dessa delar av livet krav på smörjprodukter relativt hög, vanligtvis liv smörjning krav på produkter som används är högre än livslängden på dessa komponenter.

Förorening av miljön måste vara låg, en hel del bildelar, speciellt inre delar vid tiden för sin rörelse, smörj delar kommer att exponeras, men också med vissa smörj rörliga delar av produkten kan orsaka andra inre delar föroreningar, och därmed kräver smörjning produkter inte läcker, inte ramla av, oavsett olja, ingen förorening, och kräver smörjprodukter är ljusare färg.


Bättre anpassning till materialkomponenter, delar på bilen och oftast välja olika material beroende på olika funktioner, och en hel del material att smörja bildelar produkter har vissa krav. Om du använder dessa delar av smörjprodukter kan inte uppfylla kraven i materialet att anpassa sig, kommer komponenten liv fördubblas för att förkorta eller ens kan inte användas.

Det här är de allmänna kraven för fordonsdelar för smörjprodukter. På grund av de olika funktionerna av bildelar, olika material, olika webbplatser använder olika led alla typer av inflytande, så utöver de allmänna kraven i smörjprodukter, bildelar förlorat mycket smörjprodukter samt specifika krav. Såsom: en bränslebeständig krav, krävs strålskyddskrav, dämpningskrav, kemiska krav, vattenbeständighetskrav, krav på tillförlitlighet.

Det nuvarande behovet av smörjning av bildelar är
1) kroppsdelar: dörr systemet, tak systemet, speglar, dörrlåssystemet, interiör trim, sätessystem, torkare och tvättsystem, och bultfästelement och
2) chassi och bromssystem: upphängningsdelen, dämporganet, bromscylindern, huvudbromscylindern, broms styrsystem, ABS-system, och TSL
3) elektriska och elektroniska komponenter: olika instrument, kontakter, relä switch, tillbehör, börjar systemet, tändsystem, belysning
4) De bränsle- och luftsystem: bränslestyrorgan, trycksättningsmedel, avgasåtercirkulationskontroll, luftstyrsystem
5) effektsystemkomponenter: monteringshjälp, luftkylning och styrsystem, beläggning av motor, koppling, täckarket och tätningsdynan och systemdrivtransmissionen.
6) en styrmekanism, styrväxel, är ansluten, en styrhjälpmekanism.
7) Säkerhetssystem, krockkuddar, säkerhetsbälten, styrkablar.